Eseménynaptár

Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Hét szerint Nézd a mai napot Keresés Ugrás a hónaphoz

Geotúra a Bondoró rejtelmes világába

A Kapolcs határában emelkedő Bondoró különleges atmoszférát árasztó vulkáni világába talán még kevesen merészkedtek be, pazar látványosságait egyenlőre titokban tartja. Ennek az lehet az oka, hogy nem hálózzák be jelzett turista utak, legtöbb csodájához még ember járta ösvény sem vezet. Ezen a geotúrán lehetőség nyílik elsők között megismerni azokat a szenzációs természeti kincseit, melyeknek jogos helyük van turisztikai célpontjaink „top listáján”, s amelyek a megfelelő útvonalak kiépítése után széles körben is ismertek lesznek.

sj 20210611 01 700

sj 20210611 02 700

Aki vállalja a vadcsapásokon, vízmosásokon, erdei nyiladékokon való kissé kényelmetlenebb haladást, a Bondoró egyedülálló élményekkel ajándékozza meg!
Aki látta már a Balaton-felvidéki robbanásos bazalt vulkanizmusának impozáns rétegsorait Tihanyban, Szigligeten és egyéb már ismert, népszerű helyszíneken, és értékeli, hogy mindezt még az eredeti, vad környezetben láthatja.
Aki értékeli, hogy felegyenesedve járhat egy különösen tágas és hosszú bazaltban kialakult barlangban; akinek örömet okoz, hogy a fénytelen vulkáni kőzetben zölden és feketén csillogó ásványokat láthat; aki egy bükkös hűvösében, bazaltban fakadó forrásra bukkanna, azoknak különösen ajánljuk ezt a Bondoró rejtett titkait nyitogató geotúrát!.

sj 20210611 03 700

Találkozási hely: Monostorapáti, Nepomuki Szent János templom
GPS: 46.924854, 17.553419   TÉRKÉP ITT
Geotúra dátuma és időpontja: 2021. június 11. (péntek), 15:30 óra
Útvonal (főbb érintett látnivalók): Monostorapáti – Kata-kő – Pokol-lik – Monostorapáti
Geotúra hossza: 10 km
Geotúra várható időtartama: 6 óra
Geotúra nehézsége: nehéz
Geotúra jellege: térítéses, részvételi díj(ak): felnőtt 850 Ft, gyerek 400 Ft
Előzetes jelentkezés: szükséges, módja: telefonon vagy  e-mailen
Jelentkezési határidő:
a túrát megelőző napon, június 10., csütörtök, 16:00 óráig

Szükséges felszerelés: A sáros, meredek útszakaszok miatt nagyon fontos az időjárásnak megfelelő túraöltözet és túracipő, innivaló, ennivaló. Javasolt: fényképezőgép, távcső.

Geotúra-vezető neve és elérhetőségei:
Sárdy Julianna geotúra-vezető
mobiltelefonszám: +36 30 491 0061
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
weboldal:
www.geopark.hu
Facebook oldal: http://www.facebook.com/Bakony.Balaton.Geopark

 A szakvezetett túra kizárólag a koronavírus ellen védett személyek, és a felügyeletük alá tartozó, 18. életévüket be nem töltött személyek által látogatható. A koronavírus elleni védettség igazolására kizárólag a 60/2021. (II. 12.) Korm. rendeletben meghatározott, érvényes védettségi igazolvány, illetve applikáció alkalmas.
A BfNPI bemutató- és látogatóhelyein, valamint túráin alkalmazandó védelmi intézkedésekről bővebben ITT tájékozódhat.

A túra minimum 10 fő jelentkezése esetén indul!
A túrára maximum 30 főt tudunk fogadni.

 

Online menetrendek az odautazás megszervezéséhez:
Busz: menetrendek.hu | Vasút: mavcsoport.hu | Hajó: balatonihajozas.hu

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy ez a geotúránk csoportok számára egész évben megrendelhető!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődjön honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken! A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. Kérjük, hogy a megadott indulási időpont előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a program során készült fotókat felhasználja kommunikációjában, nyomtatott és online felületeken egyaránt. Amennyiben nem kíván a képeken szerepelni, kérjük, jelezze a programot vezető kollégának, túravezetőnek.
Köszönjük!

 

Vissza

JEvents v2.2.7   Copyright © 2006-2012