Hiba
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 144

Eseménynaptár

Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Hét szerint Nézd a mai napot Keresés Ugrás a hónaphoz

Európai Geoparkok Hete – "Kő és kultúra" és Varázslatos Magyarország fotókiállítás a veszprémi Megyei Könyvtárban – 05.31-ig!

a kiallitas egyik kepe cseszneki var web345

“Kő és kultúra” címmel, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság fotógyűjteményéből, és a “Varázslatos Magyarország” fotópályázat felhívásra 2013-ban beérkezett, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Bakony–Balaton Geopark ellesett pillanatait megörökítő díjnyertes fotókból nyílik kiállítás Veszprémben, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár földszinti aulájában, kisgalériájában.

A kiállítás meg
tekinthető május végéig a megyei könyvtár nyitvatartási idejében  díjmentesen.

A kiállítás az Európai Geoparkok Hete programsorozathoz kapcsolódik, mely május 20-ától június 5–ig geotúrákkal, geofoglalkozásokkal, kedvezményes overallos barlangi kalandtúrákkal, és egyéb geoeseményekkel, rendezvényekkel várja az érdeklődőket.

A veszprémi Eötvös Károly Megyei Könyvtárban szervezett fotókiállítás a Bakony–Balaton Geopark több mint 3100 km2-es területének különleges földtani értékein, örökségén kívül a geopark kultúrtörténeti és ökológiai, élő természeti értékeit is bemutatja.

 

A geoparkok kimagaslóan gazdag földtani örökséggel rendelkező területek, ahol az egyik fő cél a földtani ismeretterjesztés meghonosítása, hangsúlyosan a helyben élők bevonásával, különböző geoturisztikai programok beindításával. A geoparkok ezzel együtt nem csupán a kőzetekről, a geológiáról, a felszínalaktanról és a „geodiverzitásról” szólnak, hanem arról az élő természeti, kultúrtörténeti, régészeti, építészeti örökségről is, amelyben együttesen érhető tetten a helyben élő közösségek mindennapi élete és a geológiai adottságok felhasználása.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság által irányított Bakony–Balaton Geopark 2012-ben csatlakozhatott az Európai Geoparkok Hálózatához, és 2015 novemberében pedig megkapta a megtisztelő UNESCO Globális Geopark védjegyet is.

 

A „Varázslatos Magyarország” díjnyertes felvételei elénk tárják nemcsak a táj sokszínűségét, hanem annak lakóinak izgalmas mindennapjait is.

A "Kő és kultúra" felvételek alkotói Korbély Barnabás, Tóth Szabolcs és Vers József, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai.

A kiállítás megtekinthető:
2016. május 4. (szerdától) 12:00 órától 2016. május 26-ig (csütörtökig), ingyenesen

Helyszín: Eötvös Károly Megyei Könyvtár földszinti aulája, kisgalériája, Veszprém, Komakút tér 3.

Kapcsolat: Pardi Melinda, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. telefon: 87/555-307; +36 30/323-1201

További információ:
Varázslatos Magyarország fotópályázat
Eötvös Károly Megyei Könyvtár

Online menetrendek az odautazás megszervezéséhez:
Busz: http://menetrendek.hu/
Vasút: http://www.mavcsoport.hu/ , http://menetrendek.hu/

Az Európai Geoparkok Hete további programjairól (2016. 05. 20. – 06.05.) itt tájékozódhat


20150901 122001 vagott

 

NÁSFAY Béla Bazalt szigetek vagott

 

Könyvtár fotokiállitás 20150901 121920 vagott

 

 

Vissza

JEvents v2.2.7   Copyright © 2006-2012