Eseménynaptár

Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Hét szerint Nézd a mai napot Keresés Ugrás a hónaphoz

Évbúcsúztató geotúra a Tihanyi-félszigeten

A Tihanyi-félsziget minden évszakban csodálatos, természeti kincseket két kézzel szóró táj, melynek szépségeivel soha nem lehet betelni.

Első helyszínünk az egyedülálló panorámát kínáló Apáti-kilátó, majd a télen is különleges látványt nyújtó híres történelmi levendulás, ahol egy sor érdekességet megtudhatunk a növényről, és Tihany történelmi múltjáról, ami összefonódótt az illatos levendulával.

E lélekemelő pihenő után a félsziget nyugati gerincén húzódó Lóczy Lajos tanösvényen haladunk tovább, vulkáni tufalépcsőkön lépkedve. A fölénk magasodó részben a vulkánosság, részben a hévforrások által épített sziklafalak mentén a Nyereg-hegy – mely már a rómaiak idejében sánccal és őrtoronnyal megerősített stratégiai hely – vonalán térünk vissza az egykori Árpád-kori falucskát idéző Apáti templom közelében levő parkolóba.
20171104 gardafesztival tihany aranyhaz 700Utunkat a félsziget szívében folytatjuk, ahol a Belső-tó megkerülését a Szélmarta-szikláknál kezdjük meg, melyeknek bizarr küllemét a süvítő jégkorszaki szelek és a bennük száguldó homokszemcsék formálták. A vulkanikus Kis-erdő-terőről először a Belső-tóra majd a Külső-tóra nyílik lebilincselő kilátás. A Belső-tó túlsó partjára érve a hévforrás-kúpokat érjük el, ahol néhány lépésre egymástól két különlegesen szép szikla alakzatot ejtünk útba és a Balaton- felvidék egyik legelragadóbb panorámáját élvezhetjük!


20171104 gardafesztival tihany latkep 345

Találkozási hely: Tihany, őrtorony kilátó parkoló
GPS: 46.921552, 17.857072  TÉRKÉP
Geotúra dátuma és időpontja: 2021. december 28. (kedd), 10:00 óra
Útvonal (főbb érintett látnivalók): Apáti templom – Apáti-hegy – kilátó – őslevendulás – Nyereg-hegy – Csúcs-hegy – Nyereg-hegy – Apáti-hegy
Szélmarta-sziklák – Kiserdő-tető – Aranyház – Belső-tó
Geotúra hossza: 6 km
Geotúra várható időtartama: 4 óra
Geotúra nehézsége: közepes
Geotúra jellege: térítéses, felnőtt 850 Ft, gyerek 400 Ft
Előzetes jelentkezés: szükséges, módja: telefonon vagy e-mailen mobilszám és e-mail cím megadásával!

Jelentkezési határidő: a túrát megelőző nap, 2021. december 27. (hétfő) 16:00 óráig
Geotúra-vezető neve és elérhetőségei: Sárdy Julianna, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai munkatársa, geotúra-vezető, mobiltelefonszám: +36 30 491 0061, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő túraöltözet és túracipő (zárt, kirándulásra alkalmas, bejáratott, kényelmes, lehetőleg vízálló cipő), innivaló, ennivaló; javasolt: fényképezőgép, távcső.

A túra minimum 10 fő jelentkezése esetén indul és maximum 30 főt tudunk fogadni.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődj a honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken! A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. Kérjük, hogy a megadott indulási időpont előtt 10 perccel érkezz a helyszínre. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a program során készült fotókat felhasználja kommunikációjában, nyomtatott és online felületeken egyaránt. Amennyiben nem szeretnél a képeken szerepelni, kérjük, jelezd a túravezetőnek.

Köszönjük!

Ez a geotúránk csoportok számára egész éven át megrendelhető!

Kérünk, amennyiben van rá módod közösségi közlekedéssel gyere a túrára!

 

Online menetrendek az odautazás megszervezéséhez:
Busz: menetrendek.hu | Vasút: mavcsoport.hu

 

Vissza

JEvents v2.2.7   Copyright © 2006-2012