Hiba
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 143

Eseménynaptár

Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Hét szerint Nézd a mai napot Keresés Ugrás a hónaphoz

Geotúra feketén-fehéren – Művészetek Völgye Fesztivál

muveszetek volgye logo 2018Ezt az izgalmasan „pepita” geotúrát a változatosságot kedvelőknek ajánljuk, akik azt is szeretnék felfedezni, mi van a Völgyön túl….A Király-kő bazaltoszlopainál a vásári forgatagból egy szempillantás alatt átléphetünk a Csend Világának egy egészen más természetű geo-forgatagába! Bizonyára sokan jártak már vulkános területen, karsztos vidékeken, löszfalak mellett, de mindezeket ilyen elbűvölő együttélésben egymás közvetlen szomszédságában néhány órán belül nem sok túraútvonalon tapasztalhatjuk meg!  Élményről-élményre, kőzetről-kőzetre léphetünk ezen az élő és élettelen természeti értékeket pazarul felvonultató geotúrán!2017 07 28 mv feketen feheren geotura 700Akik csak 2 órán át tartanak velünk, „beavatást nyerhetnek” a jégkorszakok és a bazaltvulkánosság korába, mialatt 4 millió évet utazhatnak az időben, aki pedig a felvállalja az egyáltalán nem megerőltető, szandálban is teljesíthető 5 órás könnyed gyaloglást, egy kis képzelőerő segítségével vendégségbe mehet a Pannon-tó hullámok ostromolta partjára, átgyalogolhat egy működő vulkánmezőn, és lemerülhet egy 250-200 millió éves óceán élettől nyüzsgő aljzatára! Még nem esett szó az elképesztő kőzetkínálatról: Pannon-tó homokja, jégkorszaki lösz, izgalmas megjelenésű és képződésű bazaltféleségek, különböző küllemű és korú mészkövek, dolomitok, a henyei „álmárvány”, amiket különböző teszteknek vetünk alá! Végezetül megkoronázzuk a programot azzal, hogy a Csurgó-kút karsztforrásától felsétálunk a Botos-hegy tetejére: ami szeméttelepből a maga nemében egyedülálló kilátással büszkélkedő kilátóponttá és geológiai bemutatóhellyé vált a közelmúltban!

107 07 28 MV geotura fekete feher 345Találkozási hely: Kapolcs, Faluház, Művészetek Zöldje Udvar, (Kossuth u. 62.)
GPS:
46.9557701,17.6082778
Útvonal (főbb érintett látnivalók):
Kapolcs – Király-kő – bazaltfennsík– Csorgó-kút – Botos-hegy – a henyei „hamis márványbánya”–”határátlépés” mészkőből dolomitba – bazaltfennsík – Kálomis-tó – a robbanásos vulkanizmus emlékei – Kapolcs
Geotúra dátuma és időpontja: 2018. július 25., szerda; 09:00 óra
Geotúra hossza: 12 km
Geotúra várható időtartama: 6 óra
Rövid változat: 5 km, kb. 2 óra, a Király-kőtől a jelzett túristaúton a résztvevők visszasétálnak Kapolcsra.
Geotúra nehézsége: közepes
Geotúra jellege: térítéses, részvételi díj(ak): felnőtt 850 Ft, gyerek 400 Ft
Előzetes jelentkezés:
szükséges
Geotúra-vezető neve és elérhetőségei:
Sárdy Julianna a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa, geotúra-vezető, mobiltelefonszám: +36 30 491 0061, email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , weboldal: www.geopark.hu, Facebook oldal: http://www.facebook.com/Bakony.Balaton.Geopark.

 Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő ruházat, esőkabát, túracipő, ennivaló, személyenként 1 liter folyadék.

Online menetrendek az odautazás megszervezéséhez:
Busz: www.menetrendek.hu | Vasút: www.mavcsoport.hu

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy ez a geotúránk csoportok számára egész évben megrendelhető!

Vissza

JEvents v2.2.7   Copyright © 2006-2012