Csodálatos barlangvilág - rajzpályázat 2015

A Speleo Myotis Barlangkutató, Természetjáró és Természetvédő Egyesület a Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat segítségével ismét ingyenes rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére.

A pályázaton részt vehetnek: 9-14 éves általános iskolai diákok

Pályázati kategóriák és korcsoportok:
1. korcsoport: 9-10 éves diákok
2. korcsoport: 11-12 éves diákok
3. korcsoport: 13-14 éves diákok
Beérkezési határidő: 2015. május 1.
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy ez nem azonos a feladási határidővel, a határidőn túl beérkező pályaműveket idő hiányában nem tudjuk elbírálni.

Téma: Barlangok élővilágának, képződményeinek, hangulatvilágának, színeinek, a barlangászok tevékenységének megjelenítése ahogy képzeled, vagy láttad. Ne feledd, a barlangászat nem azonos a bányászattal!

24Technikai követelmények:
- A/4-es méret (álló vagy fekvő kompozíció)
- Tetszőlegesen választott színes eszköz (pl., filctoll, színes ceruza, monotípia, zsírkréta, pasztellkréta, akvarell, tempera, grafikai technikák: linómetszet, papírmetszet stb.) vagy vegyes technika. A rajzlap síkjából jelentősen kidomborodó törékeny vagy lemorzsolódó részekkel rendelkező alkotásokat, fotómontázst illetve a számítógépes grafikát kérjük mellőzni. A munkák egységes paszpartut kapnak, így keretezésük nem szükséges. Nagyobb méretet nem áll módunkban kiállítani.
A pályaművek beadási módja: Postai úton lezárt borítékban, vagy személyesen.
Cím: MKBT
Pusztaszeri u.35.
Budapest
1025

 

A borítékon kérjük feltüntetni: "Csodálatos barlangvilág rajzpályázat"

A pályamű hátlapján kérjük szerepeljenek az alábbi információk:
- pályázó neve, pontos életkora (a pályamű készítésekor), az alkotás címe, technikája, szülő telefonszáma, e-mail címe, az oktatási intézmény neve, címe, (a felkészítő tanár neve).
Ezek hiányában nem tudjuk elfogadni a munkákat. Javasoljuk a csatolt fejléc nyomtatott használatát.
Határidőn túl érkező, nem megfelelő technikával (pl. fekete-fehér) vagy más méretben készült rajzot nem áll módunkban elfogadni. Kérjük a korhatár betartását is.
Minden pályázó csak egy pályaművel vehet részt a versenyen. A munkákat alkotóművészekből és barlangászokból álló szakmai zsűri bírálja el.
A legjobb 40 alkotásból és a díjnyertes munkákból eredményhirdetéssel egybekötött kiállítást rendezünk.il 570xN.362354099 ewzycut

Kiállítás helyszíne:
1115 Budapest, Bartók Béla út 134.
(pincehelyiség, bejárat a Ballagi Mór utcából)

Kiállítás időpontja: 2015. június 6. (szombat) 15 órakor. A kiállításon 40 rajz szerepel: a 9 helyezett és 31 kiválogatott mű, melyek közül egy közönségdíjas. A helyezetteket és a kiállított művek alkotóit e-mailben értesítjük május 12-ig.

A pályaműveket később a Szemlő-hegyi barlang épületében, valamint lehetőség szerint a Barlangnap alkalmából megrendezett orfűi barlangász találkozón is kiállítjuk. A pontos időpontot az egyesület honlapján fogjuk közzétenni: www.myotis.org.

Közönségdíj: Egy alkotást jutalmazunk közönségdíjjal, korcsoportra való tekintet nélkül. A 31 kiválogatott rajz, május 16.-tól tekinthető meg a Speleo Myotis Barlangkutató, Természetjáró és Természetvédő Egyesület Facebook oldalán. A szavazás május 26-ig tart, bárki részt vehet benne, az eredmény a kapott „like”-ok alapján dől el. Ennek kihirdetése csak a díjátadón történik! (A helyezést elért 9 munka nem szerepel a közönségdíj jelöltek között, a megnyitó után külön kiemelve kerülnek az internetre.)

Díjazás: Minden helyezett részt vehet egy (ingyenes) szervezett overallos barlangtúrán, melyen képzett, tapasztalt túravezetők nyújtanak szakszerű segítséget. A túrához sisakot, fejlámpát az adott egyesület biztosít. Részleteket, egyéb tudnivalókat később (e-mailben) egyeztetjük az érintettekkel. A felkészítő pedagógus vagy tanulónként egy szülő (vagy felnőtt kísérő) szintén részt vehet a barlangtúrán. A közönségdíjas tanuló szintén jogosult a túrára.
Egyéb ajándékok:
-9 db családi belépőjegy a Magyar Természettudományi Múzeum felajánlásával
-9 db barlangos képeslap, 9 db BfNP emblémával ellátott iránytű, 9 db barlangos kirakó és 1 db ingyenes családi belépő a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontba a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság és a Bakony–Balaton Geopark felajánlásával
-1 db 4 fős Baradla-barlang belépő, 1 db Aggteleki Karszt madárvilága c. kiadvány, 1 db Aggteleki Karszt növényvilága c. kiadvány az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságának felajánlásával
-meglepetés ajándéktárgyak, kiadványok

Amennyiben a díjkiosztón, a helyezett személy vagy hozzátartozója nem tud megjelenni, az ajándékot egyéni megbeszélés alapján tudjuk átadni.

Jogi feltételek: A pályázat benyújtásával a pályázó, illetve törvényes képviselője elfogadja a pályázati kiírás feltételeit, hozzájárulását adja ahhoz, hogy a Speleo Myotis Barlangkutató, Természetjáró és Természetvédő Egyesület az általa kiválasztott műveket felhasználja, kiállítsa, közzétegye, internetes felületein feltüntesse a pályázó nevét, korát, helyezését és az alkotás címét. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki.

A pályázó tudomásul veszi, hogy a pályamunkákat nem áll módunkban visszajuttatni (a kiállítások után külön egyeztetéssel és személyes átvétellel lehetséges).

Egyéb információt Lénárt Ibolya és Horváth Réka nyújt a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.
Jó munkát, eredményes felkészülést kíván a Speleo Myotis Barlangkutató, Természetjáró és Természetvédő Egyesület!

Támogatók:
-Magyar Természettudományi Múzeum
-Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósága
-Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság, Bakony–Balaton Geopark
-Hérics Természetjáró és Turisztikai Sportegyesület

 

Geotúrák, geoesemények

február 2024
h k sze cs p szo v
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3
március 2024
h k sze cs p szo v
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

flag gbflag hu

 

Kövess minket!

Bakony-Balaton Geopark logo web jobbra

UNESCO Globalis Geopark logo weboldal jobbra

Global Geoparks Network logo web jobbra

European Geoparks Network logo web jobbra