Eseménynaptár

Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Hét szerint Nézd a mai napot Keresés Ugrás a hónaphoz

Geofoglalkozás csoportoknak a Hegyestű Geológiai Bemutatóhelyen az Európai Geoparkok Hete alkalmából

Az Európai Geoparkok Hete alkalmából a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság nyílt napon várja az óvodás, általános- és középiskolás korosztályt a Hegyestű Geológiai Bemutatóhelyen. Az interaktív állomásokkal gazdagított geosétán a Balaton-felvidéki vulkánok világát és a környező terület gazdag földtani múltját kreatív elemekkel, élményekkel fűszerezve mutatjuk be.

sj 20230523 02 700

sj 20230523 01 700

A megújult bemutatóhely kőparkjában a földtörténet idővonalának mentén ismerkedünk a Dunántúl változatos kőzeteivel, színes képek és kirakók segítségével idézzük meg a térség földtani múltjának legizgalmasabb fejezeteit. A középső bányaszinten a vulkánok korát jelenítjük meg, és megismerkedünk a Balaton-felvidéki bazaltbányászat történetével, érdekes bazaltfejtési technikákkal. A Hegyestű csodálatos körpanorámát nyújtó teraszán terepi társasjáték keretében mutatjuk be a lábunk előtt elterülő Káli-medencét. A program leglátványosabb szenzációja egy óriás, kitörést is produkáló vulkánmakett, amely az óvodásoktól kezdve elvarázsolja az összes korosztályt.

sj 20230523 03 700

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a geoparkunk értékeit bemutató nyílt napokat, geotúrákat, természetismereti túrákat, tematikus táborokat, kül-és beltéri foglalkozásokat kínál minden korcsoport számára. Az iskolai keretekbe szervesen beépíthető, a pedagógusok munkáját színesítő és kiegészítő programok célja, hogy a térségben levő iskolákkal élő kapcsolat jöjjön létre, a gyermekek élményeken keresztül kkerüljenek kapcsolatba az élő és élettelen természeti értékeinkkel.

sj 20230523 04 700

Találkozási hely: Hegyestű Geológiai Bemutatóhely
GPS: 46.889482, 17.646712  TÉRKÉP ITT
Geoesemény dátuma és időpontja: 2023. május 23., kedd, 10:00 óra
Geoesemény várható időtartama: 1,5 óra
Geoesemény jellege: térítéses, a bemutatóhelyre érvényes belépőjegy megváltásával vehető igénybe, díjszabás a bemutatóhely weboldalán
Előzetes jelentkezés: szükséges, a túra időpontját megelőző nap (2023.05.22. hétfő) 20:00 óráig, módja: telefonon vagy e-mailen

A foglalkozáson maximum 30 főt tudunk fogadni, mely minimum 10 jelentkezése esetén indul!

A foglalkozást vezető neve és elérhetőségei:
Sárdy Julianna, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa, geotúra-vezető,
tel.: +36 30 491 0061
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődj honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken! A programon mindenki saját felelősségére vesz részt.
Kérjük, hogy a megadott indulási időpont előtt 10 perccel érkezz a helyszínre.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a program során készült fotókat felhasználja kommunikációjában, nyomtatott és online felületeken egyaránt. Amennyiben nem szeretnél a képeken szerepelni, kérjük jelezd a  túravezetőnek.

Köszönjük!

 Kérünk, amennyiben van rá módod közösségi közlekedéssel gyere a túrára!

Online menetrendek az odautazás megszervezéséhez:
Busz: menetrendek.hu | Vasút: mavcsoport.hu

 

Vissza

JEvents v2.2.7   Copyright © 2006-2012