Eseménynaptár

Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Hét szerint Nézd a mai napot Keresés Ugrás a hónaphoz

Kerékpáros geotúra a Koloska-völgybe a Lóczy-barlang kedvezményes látogatásával a barlangok hónapja alkalmából

Barlangoljunk! Március a barlangok hónapja: A kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. A hónap során az érintett nemzeti park igazgatóságok különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat.

A barlangok hónapja alkalmából ez alkalommal benevezhetsz a kerékpároddal egy könnyed tekerésre ahol a Koloska-völgyet és a Lóczy-barlangot egy ismeretterjesztő túra keretében ismerheted meg.

sj 20230313 03 700

sj 20211127 01 700

A nemzeti park igazgatóság munkatársa által vezetett körtúra kiindulópontjáról, a Koloska-csárda parkolójából részben aszfaltos, majd jó minőségű murvás úton tekerve a völgy kialakulásáról, élővilágáról tudhatunk meg érdekességeket és egy vadasparkot is megnézünk. Innen erdészeti úton látványos sziklaformák, gyönyörű tisztások következnek majd a festői Kéki-völgyön keresztül eljutunk a Lóczy-barlanghoz, ahol kedvezményes belépő váltása mellett interaktív kiállítással várjuk a résztvevőket, majd a barlangban is megcsodálhatjuk a föld alatti világ rejtett titkait.
Visszatérve Balatonfüredre útba ejtünk egy patinás pincészetet, majd felidézzük az egykor külön településként létező Arács történelmi múltját és megemlékezünk híres szülötteiről a temető sírköveinek, országos védettséget élvező gyönyörű műemlék épületeinek segítségével.

sj 20211127 02 700

sj 20211127 03 700

A Lóczy-barlang Látogatóközpontban kedvezményes belépő váltása mellett interaktív kiállítással várjuk a résztvevőket, majd a barlangban is megcsodálhatjuk a föld alatti világ rejtett titkait. A Lóczy-barlang gigantikus ferde mennyezetén a 220 millió éves Füredi Mészkő tűzkőgumókkal mintázott vastagpados megjelenését csodálhatjuk meg.


Találkozási hely: Balatonfüred, Koloska csárda
GPS:
 46.980061, 17.889480 TÉRKÉP ITT
Geotúra dátuma és időpontja: 2023. március 22. (szerda), 10:00 óra
Geotúra hossza: 15 km
Geotúra várható időtartama: 4 óra
Geotúra nehézsége: közepes
Geotúra jellege: térítéses, részvételi díj(ak): felnőtt 2000 Ft/fő, gyerek (12 év felett) 1000 Ft/fő.
Előzetes jelentkezés: szükséges, módja: telefonon vagy e-mailen mobilszám és e-mail cím megadásával!
Jelentkezési határidő: a túrát megelőző nap, 2023. március 21. (kedd) 16:00 óráig

Geotúra-vezető neve és elérhetőségei:
Sárdy Julianna, Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai munkatársa, geotúra-vezető
mobiltelefonszám: +36 30 491 0061
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő kerékpáros öltözet, és frissen ellenőrzött és kipróbált megfelelő műszaki állapotban lévő saját kerékpár. Javasolt: élénk színű felső (vagy láthatósági mellény), bukósisak.

A túra minimum 6 fő jelentkezése esetén indul! A túrára maximum 12 főt tudunk fogadni.
Gyermekek 12 év felett vehetnek részt a programon!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődj honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken! A programon mindenki saját felelősségére vesz részt.
Kérjük, hogy a megadott indulási időpont előtt 10 perccel érkezz a helyszínre.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a program során készült fotókat felhasználja kommunikációjában, nyomtatott és online felületeken egyaránt. Amennyiben nem szeretnél a képeken szerepelni, kérjük jelezd a  túravezetőnek.

Köszönjük!

Online menetrendek az odautazás megszervezéséhez:
Busz: menetrendek.hu | Vasút: mavcsoport.hu

 

Vissza

JEvents v2.2.7   Copyright © 2006-2012