Eseménynaptár

Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Hét szerint Nézd a mai napot Keresés Ugrás a hónaphoz

Barlangoljunk! Földrajzóra a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontban

Március a barlangok hónapja, ezen alkalomból a geoparkunkat alapító és fenntartó Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság március 9–11. időszakban (szerda–péntek) szeretettel várja az iskolás csoportokat egy élvezetes földrajzórára a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontba. A belépőjegyhez térítésmentesen adjuk az interaktív földrajzórát az akció ideje alatti napokon.

sj 20220311 02 700

Az egy óra időtartamú program keretében izgalmas játék színhelyévé válik a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont: minden teremben újabb és újabb kalandra hívjuk a gyerekeket, ahol mindenki mozgósíthatja ügyességét, fantáziáját, ötletességét! Látványos kísérlettel modellezzük a mészkő oldódását, képzeletben cseppkövet növesztünk, és denevérré öltözünk át, mérőszalaggal és hétmérföldes csizmával tanulunk tájékozódni a földtani idővonal évmilliói között. Számos hétköznapi tárgy segítségével hozzuk kézzelfogható közelségbe és tesszük érthetővé a földtani folyamatokat a karsztosodástól a vulkánkitörésekig. Előkerül pezsgőtabletta, vízzel telt flakonok, denevérháló, hátizsák, színes kendő, patkó és még sok izgalmas tárgy. A barlangok élővilágának bemutatásában kiemelt figyelmet szentelünk a denevéreknek, és védelmüknek. Ebben a témában rengeteg érdekességet szeretnénk átadni játékos, interaktív formában.

sj 20220311 03 700

A programot két korcsoport számára biztosítjuk:
Az óvodás és kisiskolás csoportok számára mozgásos feladatokkal, barlangi geomesével, denevér-etetős játékkal.
A felső tagozatos csoportokat izgalmas problémamegoldó helyzetek, gondolkodtató kérdések várják.
A program végén a csoport közösen kitölthet egy kifejezetten a kiállítás anyagára épített totót.
A helyes megfejtést beküldő csoportok között ingyenes egy napos erdei iskola programot sorsolunk ki, melynek helyszínét és időpontját a nyertes osztállyal egyeztetjük.
Sorsolás: 2022. március 21. (hétfő)
Kérjük az érkező pedagógusokat, hogy a diákok hozzanak a totó kitöltéséhez szükséges felszerelést!

Helyszín: Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont
Időpontja: 2022. március 11. (pénetk), 10:00
Az esemény térítéses, részvételi díj(ak): 2600 Ft/kedvezményes; 2000 Ft/gyermek (3-14 éves korig).
Előzetes jelentkezés: szükséges, módja: telefonon vagy e-mailen mobilszám és e-mail cím megadásával!
Jelentkezési határidő: az eseményt megelőző nap 16:00 óráig.

Jelentkezés és részletes információ: 
Sárdy Julianna, Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai munkatársa, geotúra-vezető
mobiltelefonszám: +36 30 491 0061
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A programra maximum 30 főt tudunk fogadni.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődj a honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken! A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. Kérünk, hogy a megadott indulási időpont előtt 10 perccel érkezz a helyszínre. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a program során készült fotókat felhasználja kommunikációjában, nyomtatott és online felületeken egyaránt. Amennyiben nem szeretnél a képeken szerepelni, kérjük jelezd a programot vezető kollégának, túravezetőnek.

Köszönjük!

 

Vissza

JEvents v2.2.7   Copyright © 2006-2012