Eseménynaptár

Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Hét szerint Nézd a mai napot Keresés Ugrás a hónaphoz

Geotúra a Haláp varázslatos bazaltorgonáihoz és a Tapolcai-tavasbarlangba

Két részből álló geotúránkon felfedezzük a Tapolcai-medence télen is sokszínű tanúhegyét a Halápot, majd egy ugrással évszakot váltunk és csónakázunk a Tapolcai-tavasbarlang langyos, türkizkék vízén!
A Tapolcai-medence hajdan tüzes, lávát ontó, mára ízletes borokat termő, szőlőhegyekké szelídült vulkánjai közül ez alkalommal a Halápot fedezzük fel, melynek tetejéről lélegzetelállító, vulkáni tanúhegyektől hemzsegő körpanorámát élvezhetünk.

sj 20220122 03 700

Az egykori bányaudvaron és a hegy peremén kanyargó tanösvényen mozgásba lendítjük a lávatesteket, és visszarepülünk az időben egy 3–4 millió évvel ezelőtti forró és mozgalmas világba! Egyúttal képet alkothatunk a Balaton-felvidéki vulkánosságról, a bazalt tanúhegyek különleges élővilágáról, betekintést nyerhetünk kőbányászatának küzdelmes világába, és egy hatalmas bazalt tömbökből álló egyedi hangulatú szoborparkot is megcsodálhatunk.

sj 20220122 01 700

Zalahalápra visszasétálva sorba járjuk a falu gazdag történelmi múltjának kedves emlékeit és a közelmúltban született látnivalóit, melyekből árad a kő szeretete. Közben izgalmas és megdöbbentő részleteket tudhatunk meg a falu múltját meghatározó bányászatról és szőlőművelésről. A vulkánjárás után lehetőség nyílik csónakázni a Tapolca alatt húzódó, kellemes hőmérséklettel megáldott tavasbarlangban, valamint megcsodalni az interaktív kiállítóterekben, három dimenzióban Földünk csodálatos karsztjainak világát. A túra résztvevői a teljes ár helyett kedvezményes jeggyel látogathatják a kiállítást.

sj 20220122 04 700

Találkozási hely: Haláp, tanösvény parkoló
GPS:
 46.922455, 17.457888  TÉRKÉP ITT
Geotúra dátuma és időpontja: 2022. január 22. (szombat), 10:00 óra
Geotúra hossza: 3 km
Geotúra várható időtartama: 3 óra
Geotúra nehézsége: közepes
Geotúra jellege: térítéses, részvételi díj(ak): felnőtt 1500 Ft, gyerek 800 Ft.
Előzetes jelentkezés: szükséges, módja: telefonon vagy e-mailen mobilszám és e-mail cím megadásával!
Jelentkezési határidő: a túrát megelőző nap, 2022. január 21. (péntek) 16:00 óráig

Geotúra-vezető neve és elérhetőségei:
Sárdy Julianna, Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai munkatársa, geotúra-vezető
mobiltelefonszám: +36 30 491 0061
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő túraöltözet és túracipő (zárt, kirándulásra alkalmas, bejáratott, kényelmes, lehetőleg vízálló cipő), innivaló, ennivaló; javasolt: fényképezőgép, távcső.

A túra minimum 10 fő jelentkezése esetén indul! A túrára maximum 30 főt tudunk fogadni.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődj a honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken! A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. Kérünk, hogy a megadott indulási időpont előtt 10 perccel érkezz a helyszínre. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a program során készült fotókat felhasználja kommunikációjában, nyomtatott és online felületeken egyaránt. Amennyiben nem szeretnél a képeken szerepelni, kérjük jelezd a programot vezető kollégának, túravezetőnek.

Köszönjük!


Kérünk, amennyiben van rá módod közösségi közlekedéssel gyere a túrára!

 

Online menetrendek az odautazás megszervezéséhez:
Busz: menetrendek.hu | Vasút: mavcsoport.hu

Vissza

JEvents v2.2.7   Copyright © 2006-2012