Eseménynaptár

Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Hét szerint Nézd a mai napot Keresés Ugrás a hónaphoz

Malmok Völgye geotúra

A Malmok Völgye geotúra keretében Kapolcs és az onnan nem messze őrt álló Fekete-hegy kincseinek eredünk a nyomába. A kapolcsi Művészvölgy kúriától indulva, a Kecske-kő robbanásos vulkáni rétegei között egy szempillantás alatt átléphetünk földtörténeti múltunk mozgalmas világába. Innen a Kálomisz-tó lápját ejtjük útba, majd a Kiskút-forrás és a kapolcsi Sárfé itt-ott még szőlősorokkal takarkított oldalából gyönyörködhetünk a pazar panorámában.

sj 2021 11 13 01 700

Bizonyára sokan jártak már vulkános területen, karsztos vidékeken, löszfalak mellett, de mindezeket egymás közvetlen szomszédságában, néhány órás séta keretében nem sok túraútvonalon tapasztalhatjuk meg!
A program második szakaszában egy helyi idegenvezető hiteles tolmácsolásában megelevenedik Kapolcs múltja és közel hajolhatunk apró titkaihoz.
Tarts velünk Te is bazaltban kialakult tavacskák, rakottpalacsintára emlékeztető sziklaformák, tiszta források, és a „malmos Kapolcs" mesélő műemlékei között!

sj 2021 11 13 02 700

Találkozási hely: Kapolcs, 8294, Kossuth utca 48., Művészvölgy Kúria épülete előtt
GPS: 
46.912972, 17.888263     TÉRKÉP
Geotúra dátuma és időpontja: 2021. november 13., szombat, 10:00
Geotúra várható időtartama: 6 óra
Geotúra hossza: 10 km
Geotúra nehézsége: könnyű-közepes
Geotúra jellege: térítésmentes
Jelentkezés módja és határideje: előzetesen szükséges jelentkezni, a túrát megelőző napon, 2021. november 12., péntek 16:00-ig, e-mailben vagy telefonon.

Geotúra-vezető neve és elérhetőségei:

Sárdy Julianna, Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai munkatársa, geotúra-vezető
mobiltelefonszám: +36 30 491 0061
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő túraöltözet és túracipő (zárt, kirándulásra alkalmas, bejáratott, kényelmes, lehetőleg vízálló cipő), innivaló, ennivaló; javasolt: fényképezőgép, távcső.

A túra minimum 10 fő jelentkezése esetén indul! A túrára maximum 30 főt tudunk fogadni.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődj a honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken! A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. Kérjük, hogy a megadott indulási időpont előtt 10 perccel érkezz a helyszínre. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a program során készült fotókat felhasználja kommunikációjában, nyomtatott és online felületeken egyaránt. Amennyiben nem kíván a képeken szerepelni, kérjük, jelezze a programot vezető kollégának, túravezetőnek.

Köszönjük!

Ez a geotúránk csoportok számára egész éven át megrendelhető!

Kérünk, amennyiben van rá módod közösségi közlekedéssel gyere a túrára!

 

Online menetrendek az odautazás megszervezéséhez:
Busz: menetrendek.hu | Vasút: mavcsoport.hu

Vissza

JEvents v2.2.7   Copyright © 2006-2012