Eseménynaptár

Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Hét szerint Nézd a mai napot Keresés Ugrás a hónaphoz

A víz az úr – geoséta Veszprémben

Geosétánkon utánajárunk annak, honnan jön, hová tart a Veszprém arculatát SÉDületesen befolyásoló patak, és hogy városunk milyen egyéb felszíni és felszín alatti vízkészletekkel büszkélkedhet. 2018 raffaicsilla ViziközmuMueum 700Megemlékezünk Veszprém első, Tumler-féle vízművéről (1767) és a Bolgár Mihály által hosszasan szorgalmazott, 1896-ban átadott vízvezeték rendszerről. Szót ejtünk a város történetének nagy árvizeiről és vízhiányos időszakairól. Tematikus időutazásunk különleges attrakciójaként bejárjuk Veszprém vizes múltját és tárgyi emlékeit bemutató Víziközmű Múzeumot is, melynek gépházából indult útjára 120 évvel ezelőtt a város vezetékes vízellátása. A múzeum udvarán kifejezetten SZABAD megpiszkálni és megtapogatni a százéves öntöttvas berendezéseket.

2018 raffai csilla Vizkozmu beka 345

Geoséta dátuma és időpontja: 2020. szeptember 6., vasárnap, 10:00 – 12:00
Találkozási hely: Veszprém, Ranolder tér, (Anna kápolna előtt)   TÉRKÉP

Útvonal: Ranolder tér – Jókai utca – Patak tér – Benedek-hegy – Frick malom - Kittenberger utca – Vízvezetéki gépház, Víziközmű Múzeum
Útvonal hossza: 2,2 km
Időtartama: 2 óra

Részvételi díj: felnőtt 2500 Ft, gyermeknek 6 éves korig ingyenes, 7–14 éves 2000 Ft a helyszínen fizetendő készpénzben vagy kártyával.
Bakony és Balaton, illetve Balaton Best kártyával érkezők 25% kedvezményben részesülnek.
Előzetes jelentkezés: szükséges az alábbi weboldalon https://turajo.hu/setaink/a-viz-az-ur-vizikozmu-muzeum-latogatassal/ vagy az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Geotúra-vezető neve és elérhetőségei:
Raffai Csilla geotúra-vezető, mobiltelefonszám: +36 20 824 4675, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Facebook esemény:https://www.facebook.com/veszpremmaskepp/ 

Online menetrendek az odautazás megszervezéséhez:
Busz: menetrendek.hu | Vasút: mavcsoport.hu

 

BakonyBalaton Geopark Partner logo

 

 

 

Vissza

JEvents v2.2.7   Copyright © 2006-2012