Eseménynaptár

Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Hét szerint Nézd a mai napot Keresés Ugrás a hónaphoz

Geotúra a Bondoró rejtelmes világába

20180724 Juli bondoro geotura 700

A Kapolcs határában emelkedő Bondoró különleges atmoszférát árasztó vulkáni világába talán még kevesen merészkedtek be, pazar látványosságait egyenlőre titokban tartja. Ennek az lehet az oka, hogy nem hálózzák be jelzett turista utak, legtöbb csodájához még ember járta ösvény sem vezet. Ezen a geotúrán lehetőség nyílik elsők között megismerni azokat a szenzációs természeti kincseit, melyeknek jogos helyük van turisztikai célpontjaink „top listáján”, s amelyek a megfelelő útvonalak kiépítése után széles körben is ismertek lesznek.

Aki vállalja a vadcsapásokon, vízmosásokon, erdei nyiladékokon való kissé kényelmetlenebb haladást, a Bondoró egyedülálló élményekkel ajándékozza meg!

20180724 bondoro MV 345Aki látta már a Balaton-felvidéki robbanásos bazalt vulkanizmusának impozáns rétegsorait Tihanyban, Szigligeten és egyéb már ismert, népszerű helyszíneken, és értékeli, hogy mindezt még az eredeti, vad környezetben láthatja;
aki értékeli, hogy felegyenesedve járhat egy különösen tágas és hosszú bazaltban kialakult barlangban;
akinek örömet okoz, hogy a fénytelen vulkáni kőzetben zölden és feketén csillogó ásványokat láthat;
aki egy bükkös hűvösében, bazaltban fakadó forrásra bukkanna, azoknak különösen ajánljuk ezt a Bondoró rejtett titkait nyitogató geotúrát!

 

Találkozási hely: Monostorapáti, Nepomuki Szent János-templom
GPS:
46.924846, 17.553676, TÉRKÉP
Útvonal (főbb érintett látnivalók):

Geotúra dátuma és időpontja: 2020. augusztus 30., vasárnap; 09:00 óra
Geotúra hossza: 10 km
Geotúra várható időtartama: 5–6 óra
Geotúra nehézsége: közepes
Geotúra jellege: térítéses; felnőtt: 850 Ft/fő, gyerek (3-14 év): 400 Ft/fő
Előzetes jelentkezés: szükséges, a megadott elérhetősegek valamelyikén
Jelentkezési határidő: a túrát megelőző napon (2020. augusztus 29., szombat) 16:00 óráig
Geotúra-vezető neve és elérhetőségei: Sárdy Julianna a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa, geotúra-vezető, mobiltelefonszám: +36 30 491 0061, email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , weboldal: www.geopark.hu, Facebook oldal: http://www.facebook.com/Bakony.Balaton.Geopark.

Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő ruházat, esőkabát, túracipő, ennivaló, személyenként minimum 1 liter folyadék.20180724 bondoro MV 700

Online menetrendek az odautazás megszervezéséhez:
Busz: menetrendek.hu | Vasút: mavcsoport.hu

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődjön honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken! A programon mindenki saját felelősségére vesz részt.
Kérjük, hogy a megadott indulási időpont előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a program során készült fotókat felhasználja kommunikációjában, nyomtatott és online felületeken egyaránt. Amennyiben nem kíván a képeken szerepelni, kérjük, jelezze a programot vezető kollégának, túravezetőnek.
Köszönjük!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy ez a geotúránk csoportok számára egész évben megrendelhető!

 

Vissza

JEvents v2.2.7   Copyright © 2006-2012