Eseménynaptár

Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Hét szerint Nézd a mai napot Keresés Ugrás a hónaphoz

Önkéntes nap Csabrendeken a Kőkatlan Tanösvényért

Kedves Rajongeók!

A Bakonyalja Barátai Egyesület, együttműködve a Bakony–Balaton UNESCO Globális Geoparkot alapító és fenntartó  Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósággal, 2019 őszén projektet indított a zöldturizmus egyik ága, a geoturizmus fellendítésére a sümegi térségben. A projekt célja, hogy minél többen megismerkedjenek a környék páratlan földtani értékeivel, élő természeti és kultúrtörténeti kincseivel. Ennek jegyében tavaly geotúra-vezető képzés zajlott Csabrendeken és ez év elején – szintén a projekt részeként – tanösvény épül a régi kőfejtőben. 2020. január 18-án, szombaton 9:00 órakor (ítéletidő esetén pótnap: január 25., szombat) hívjuk és várjuk nem csak a Rajongeókat, hanem a lelkes érdeklődőket is a leendő Kőkatlan Tanösvény tereprendezési, cserjeirtási munkáinak közös elvégzésére! Az önkéntesek munkájukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy a sümegi térség felkerüljön a geoturizmus térképére! A munka közben természetesen lehetőség nyílik egymás jobb megismerésére: kapcsolatok építésére akár a helyi, a geoturizmus fejlesztése iránt elkötelezett közösséggel, akár az eddig csak virtuálisan ismert „Rajongeo”-s vagy a geoparkos közösséggel is.

Találkozó a régi kőfejtő bejáratánál (8474 Csabrendek, Somos utca, térkép: https://goo.gl/maps/vrKqa3GAHbEqhUox5), 2020. január 18-án, szombaton, reggel 9:00 órakor. A munkálatokhoz minden eszközt biztosítunk, kivéve az egyéni védőfelszereléseket (kesztyű, ruházat stb.).
A részvételi szándékot előzetesen jelezni kell Molnár Ildikó csabrendeki művelődésszervezőnél 2020. január 16. csütörtök 17:00 óráig, az alábbi elérhetőségek valamelyikén: 06-20-388-0989, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A programot sötétedés után a művelődési házban közös – a résztvevők számára térítésmentes – estebéd és vetített képes előadás zárja. Másnap az érdeklődők a környék élettelen természeti értékeit bemutató, vezetett geotúrán vehetnek részt. A túrát Futó János geológus vezeti. Szombat éjszakára egyénileg szállás igényelhető Csabrendek Önkormányzatánál, az Öreghegy Vendégházban (8474 Csabrendek, Árpád u. 4., térkép: https://goo.gl/maps/SnTXq9wMpBuTppts5), mely egyben a vacsora és az előadás helyszínéül is szolgál. A szállásfoglalással kapcsolatban Mezei József Közszolgáltató Szervezet igazgatót kell keresni: 06-20-274-7304, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (weboldal: http://e-telepulesek.hu/csabrendek/?page_id=269). Az elhelyezés 12, 8 és 4 ágyas szobákban lehetséges, nemek szerinti, közös fürdőkkel. A 12 és 8 ágyas szoba díja 2.205,- Ft + IFA/fő/éj; 4 ágyas szoba díja 4.200,- Ft + IFA/fő/éj (IFA 18 év felettiek részére: 300,- Ft/éj).

2020-01-18 Kokatlan

Kokatlan tanosveny onkentes munkahoz logok

 

Online menetrendek az odautazás megszervezéséhez:
Busz: www.menetrendek.hu | Vasút: www.mavcsoport.hu

 

Vissza

JEvents v2.2.7   Copyright © 2006-2012