Eseménynaptár

Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Hét szerint Nézd a mai napot Keresés Ugrás a hónaphoz

Ízek – Illatok – Színek a tihanyi a Levendula Házban: LILA

Az Ízek – Illatok – Színek tematikus programsorozat a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság védjegyes termékeit ismerteti meg az érdeklődőkkel.

Levendula Haz 345
A BfNPI védjegyet adományoz azoknak a jellegzetes termékeknek, amelyek a nemzeti park területén készülnek és előállításuk a természettel összhangban történik.
Az országosan meghirdetett pályázattal az Agrárminisztérium és a tíz magyar nemzeti parki igazgatóság a helyi alapanyagokból és helyi munkaerővel előállított termékek piacra jutását, a természettel harmonikus gazdálkodást és a fogyasztói kultúra emelését kívánja segíteni, ösztönözni.
A Bakony–Balaton UNESCO Geopark keleti kapuja, a Levendula Ház Látogatóközpont egy sorozatot indít ezen termékek bemutatására. 2018. év végéig a nemzeti parki védjeggyel ellátott termékek száma 200 fölé emelkedett.


A Tihanyi-félsziget híres gyógynövénye a levendula, amely színével, illatával, kedvező élettani hatásaival sokak tetszését elnyerte.
A levendula ízét is megkóstolhatják a látogatók ezen a napon egy helyben készült lekvárban.

10.00 – 12.00 óráig a Látogatóközpont kertjében levendulás lekvár főzés várja az érdeklődőket.

A Látogatóközpont foglalkoztató terme kézműves foglakozásra, büféje jéghideg levendulaszörp kóstolásra hívja kicsiket és nagyokat. A foglakozás keretében a megüresedett dobozok kapnak új öltözéket.

Vendége a Levendula háznak az a látogató egy csésze teára, aki magával hozza saját bögréjét!

A Levendula Ház kiállítására belépőjegyet váltó látogatók részére a program ingyenes, a készlet erejéig kis üveg ajándék kóstolóval kedveskedünk a résztvevőknek.

Interaktív kiállítás várja a látogatókat Levendula Házban a Tihanyi-félsziget élő- és élettelen természeti értékeiről, a levendulatermesztésről és geológiai múltjáról, vulkanizmusáról, illetve a világ geoparkjairól is, a moziteremben "Levendula - az élet illata" című filmmel, ezen kívül ajándékbolt, teázó levendulás finomságokkal, szörpökkek, sütikkel, és kézműves foglalkoztatón is részt lehet venni.

A Látogatóközpont szomszédságában, a Belső-tó melletti réten élő ürgék életmódjának megfigyelésére speciális kamerák kerültek kihelyezésre, amelyeknek képei három kültéri monitoron láthatók a  Levendula Házban  és kertjében. Az ürge mozi izgalmas kikapcsolódást nyújt!

20180217 lev haz 345Találkozási hely: Levendula Ház Látogatóközpont (Tihany, Major u. 67.)
GPS: 46.908901, 17.888293    Térkép itt
Időpont: 2019. augusztus 3., szombat
Esemény jellege: térítésmentes, a Levendula Ház Látogatóközpontba jegyet váltók számára,(felnőtt 1200 Ft/fő, kedvezményezett 1000 Ft/fő, gyermek (3-14 éves korig) 600 Ft/fő), Családi csomag: 3.000 Ft/fő (2 fő felnőtt, 2 fő 3-14 éves gyermek)
Online menetrendek az odautazás megszervezéséhez:
Busz: www.menetrendek.hu | Vasút: www.mavcsoport.hu
További információ a rendezvényről:
telefon: +36 87 538 033
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.levendulahaz.eu
http://bfnp.hu/hu/programok/izek-illatok-szinek-a-levendula-hazban-lila

Vissza

JEvents v2.2.7   Copyright © 2006-2012