Eseménynaptár

Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Hét szerint Nézd a mai napot Keresés Ugrás a hónaphoz

Kedvezményes alaptúra a Csodabogyós-barlangban gyermeknap alkalmából

Életre szóló élményben lesz része azoknak, akik kihasználják a vasárnapi (május 26.) kedvezményt, és ebbe a cseppet sem szokványos, föld alatti csodavilágba váltanak jegyet. Hogy mi is ez az élmény? Kihívás, vad szépség, meglepő tények, őszinte találkozás önmagunkkal, túratársainkkal és a természettel… Mindez profi barlangi túravezetők vendégeként!

Balatonederics csodabogyós 001 Ecs felirat

A Bakony–Balaton UNESCO Geopark egyik legizgalmasabb geoprogramjának helyszínén, a Balatonederics határában nyíló Csodabogyós-barlangban május 26-án vasárnap kedvezményes belépővel vehetnek részt a kalandvágyó jelentkezők az alap túrákon a gyermeknap alkalmából.

Találkozási hely: Balatonederics, Csodabogyós-barlang bázisépületeBalatonederics csodabogyós 005 webre Egri Csaba felirat 345
GPS: 46.792263, 17.370050    Térkép itt
Barlangtúra dátuma és lehetséges időpontjai:
2019. május 26., vasárnap: 8:00, 10:00, 12:00, 14:00, 16:00
Találkozás 30 perccel a túraindulás előtt!
Az egyes alap túrák minimum 8 fő jelentkezése esetén indulnak.
Részvétel a barlangtúrán 10 éves kortól lehetséges!

Útvonal (főbb érintett látnivalók): Balatonederics, bázisépület – Csodabogyós-barlang bejárata – alap túra: Poroltó – Váróterem – Satu-terem – Elosztó – Rövidítő-átjáró – Óriás-terem – Meseország – Szülőlyuk – Ötös-terem – Függőkert, majd ugyanarra vissza – bázisépület
IMGP5284 345

Barlangtúra hossza (alap túra): kb 400 m
Barlangtúra időtartama: kb 1,5-2 óra
Barlangtúra nehézsége: közepes-nehéz, barlangi overallban, fejlámpával, védősisakkal (amiket a túra szervezői biztosítanak), sokszor csúszva-mászva lehet haladni a barlangban, tapasztalt, szakképzett és barátságos túravezetők kíséretében.
A barlangtúrákat bezártság érzettől (klausztrofóbia) szenvedő látogatóknak nem ajánljuk!
Barlangúra jellege: 18 év alatti gyerek(ek)kel érkezőknek kedvezmény az alap túra díjából:
ezen a napon kedvezményes:
6000 Ft/felnőtt, 4000 Ft/gyerek (10-18 éves)
Szükséges felszerelés: kényelmes alsóruházat a barlangi overall alá (pl. melegítő), igény szerint vékony cérnakesztyű, túracipő vagy gumicsizma, ennivaló, személyenként 1 liter folyadék

A programra előzetes jelentkezés szükséges!
Előzetes jelentkezés a barlangtúrára:

John Szilárd túravezető, mobiltelefonszám: 30/306-6050, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ,
weboldal: www.csodabogyos.hu,
Facebook oldal: https://www.facebook.com/CsodabogyosOnline menetrendek az odautazás megszervezéséhez:

Busz: www.menetrendek.hu | Vasút: www.mavcsoport.hu

Figyelem!
2016 márciusától elérhető az extrém 2. túraútvonal, mely az extrém túra viszonyaihoz képest fokozottabb fizikai igénybevételt jelent, ugyanakkor megmutatja a Csodabogyós-barlang igazi arcát: látványos tektonikus hasadékok, nagy terek, a Bál-terem környékén a barlang más szakaszain nem előforduló formakincs csodálható meg. A túrát gömbüstös oldásformák, a Gyönyörök-termében változatos, szép cseppkőképződmények is színesítik.
A kalandvágyó érdeklődőket várjuk az extrém 2. túra útvonalára is, hogy felfedezhessék a Csodabogyós-barlang minden egyes rejtett, gyönyörű csodáját!
Ezen a napon extrém 2. útvonalra is lehet jelentkezni, a csodabogyos.hu weboldalon megadott extrém túrák indulási időpontjaiban. Részletek: www.csodabogyos.huA Nyitott Balaton további programjaiért kattints a képre!
banner 970x90 2018

 

 

Vissza

JEvents v2.2.7   Copyright © 2006-2012