Eseménynaptár

Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Hét szerint Nézd a mai napot Keresés Ugrás a hónaphoz

Keleti kilátások túra

 szepkilato panorama Toth Szabolcs vagott

A Keszthelyi-hegységben hirdetett túráink többsége 20 km körüli távot jár be. A hosszú távú, nagy szintkülönbséget átfogó túrákat a terület természetvédelmi őre vezeti.

A Szépkilátótól induló körtúra során a Keszthelyi-hegység dolomittömbjének keleti területeivel ismerkedhetnek meg a túrázók.

Bemelegítésként a Batsányi-kilátóhoz kapaszkodunk fel, majd megmásszuk a Márványkőfejtő-hegyet, hogy feljussunk az Edericsi-fennsíkra.
A megfogyatkozó vízkészleteinket a Szent Miklós-forrás hűs vizével tudjuk pótolni, majd a Lesencefalu feletti hegyről gyönyörködhetünk a Tapolcai-medence tanúhegyeinek látványában.

Panorama Tapolcai-medence 2 vagott

Az erdők szélében vezető út szép lassan ismét felkapaszkodik az Edericsi-fennsíkra, ahol aknabarlangokat rejtő, tölcsér alakú víznyelők között kanyarog az ösvény a Sipostorok bejáratáig.

Miután leerszkedtünk a hegy lábához, a Bece-hegy szőlői és gyümölcsösei között ballagva, a Szigligeti-öböl vizén megcsillanó napsugarak játéka kápráztatja szemünket, míg vissza nem érünk a Szépkilátóhoz.

Panorama Lesencefalu szőlőhegy vagott

Találkozási hely: 
Balatongyörök, Szépkilátó Lesencefalu Szőlőhegy vagott

GPS: 46.769694, 17.360111     Térkép itt
Geotúra dátuma és időpontja: 2019. május 25., szombat, 9:00 óra
Geotúra hossza: kb. 25 km
Geotúra várható időtartama: kb. 9 óra
Geotúra nehézsége: nehéz, szintkülönbség kb. 820 m
Geotúra jellege: térítésmentes

Részletes információ: Sinka Gábor, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Keszthelyi-hegységi tájegységvezetője, természetvédelmi őr; +36 30 491 0063, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a túrán mindenki saját felelősségére vesz részt!

Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő ruházat, esőkabát, túracipő, ennivaló, személyenként 1-1,5 liter folyadék, meleg ital, távcső, lámpa.

Online menetrendek az odautazás megszervezéséhez:
Busz: www.menetrendek.hu | Vasút: www.mavcsoport.hu

menukep Zalaszanto Szolohegy Sinka Gabor vagott

 

 

 

Vissza

JEvents v2.2.7   Copyright © 2006-2012