Hiba
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 144

Eseménynaptár

Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Hét szerint Nézd a mai napot Keresés Ugrás a hónaphoz

Ásványbörze és Geológiai Napok – a Bakony–Balaton UNESCO Geopark bemutatkozása Budapesten

A rendezvényen, a Geológiai Napokon bemutatkozik a Bakony–Balaton UNESCO Geopark is, a kiállítás interaktív gyerekprogramokkal is várja az érdeklődőket.

Stand 2016 vagott

A kiállításon ásványokat, ősmaradványokat, drágaköveket, meteoritokat, illetve ezekből készült dísztárgyakat és ékszereket lehet megtekinteni.

A rendezvényen kiemelt helyen szerepel az Év Ásványa, a galenit, és az Év Ősmaradványa, a Komlosaurus lábnyoma, illetve április 6-án, szombaton itt hirdetik ki az Év Ásványa és Év Ősmaradványa program közös rajzpályázatának nyerteseit is.

20161112 122609 KA vagottInteraktív földtudományos játszóházak és bemutatók, szakmai, érdekes előadások, filmvetítések, pl. 3D (térhatású) vetítés a nagyvilág barlangjairól (Egri Csaba barlangutazó és sztereófotós http://caverna.hu/), csillagszekér planetárium stb.

Nemzeti parkjaink és geoparkjaink hazánk legszebb felkereshető földtani látványosságait mutatják be, és geotúra-ajánlatokkal várják az érdeklődőket, köztük a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság által fenntartott Bakony–Balaton UNESCO Globális Geopark is.
A látogatók megismerkedhetnek a geopark színes földtani örökségével és geoturisztikai kínálatával (geotúra-ajánlatok a Bakonyban és a Balaton-felvidéken, geotúra-vezetői képzések, látogatóhelyek, tanösvények a térségben stb.) is.

Az érdeklődők megismerhetik a geopark ősmaradványainak, kőzeteinek és ásványainak évmilliós történetét képében megfoghatóan, kézközelben.

A kisebbeket geojátszóház várja. A gyerekeknek szóló kézműves geofoglalkozás során a látogatók gipsz-ősmaradványokat festhetnek, hűtőmágnest készíthetnek, dinó,-kagyló,- denevércsipeszt barkácsolhatnak, matricát színezhetnek, és élőben végignézhetik egy minivulkán kitörését is

A nagyobbak geototót is kitölthetnek, mely a Bakony–Balaton UNESCO Geoparkot mutatja be, és értékes nyeremények (ajándékcsomag és belépőjegyek) találnak gazdára a helyesen kitöltött geototók között.Foldtudomanyos Forgatag Apa lanya kirako 345

A standon megtekinthető az új geotúra-térkép (Csopak és környéke), mely elnyerte a Szép Magyar Térkép 2018. pályázat 1. díját.

Helyszín: Lurdy Ház, 1. emelet, (geopark a 9. teremben) 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14. (IX. kerület, Ferencváros)
GPS koordináta: 47.470725, 19.084130    Térkép itt
Dátum és időpont: 2019. április 6-7. (szombat, vasárnap) 10.00-19.00. A Geo Napok programjai 11:00-tól látogathatók!

Geoesemény jellege: térítéses (rendezvény belépője), a geopark standján a geofoglalkozás és geototó ingyenes
E
lőzetes jelentkezés: nem szükséges

Szervezők, részletes információk az előadásokról: https://asvanyborze.com/event/19-lurdy-hazi-asvanyborze-es-geo-napok/
Facebook esemény:
https://www.facebook.com/events/423912368346628/

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság, Bakony–Balaton Geopark részéről a szervező neve és elérhetőségei: Pardi Melinda földtudományi és geoturisztikai munkatárs, geotúra-vezető, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , telefonszám: +36 87 555 307, +36 30 469 2296; weboldal: www.geopark.hu, Facebook oldal: http://www.facebook.com/Bakony.Balaton.Geopark

Online menetrendek az odautazás megszervezéséhez:
Busz: menetrendek.hu Vasút: mavcsoport.hu

 Bogi és Ancsa a standon vagott

IMG 0075 vagott

Ásványbörze 2018 vagott

Komlosaurus lábnyoma vagott

Vissza

JEvents v2.2.7   Copyright © 2006-2012