Hiba
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 144

Eseménynaptár

Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Hét szerint Nézd a mai napot Keresés Ugrás a hónaphoz

Barlangok Hónapja – Kedvezményes alap barlangi kalandtúra a Csodabogyós-barlangban

A Magyar Nemzeti Parkok márciusban hazánk látogatható barlangjait kívánják megismertetni a föld alatti túrák iránt érdeklődőkkel. A „Barlangoljunk!” kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. A hónap során az érintett nemzeti park igazgatóságok, így a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság is, különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat.

Nappali és éjszakai barlangtúrázási lehetőség a Csodabogyós-barlangban. A bázisépülettől a barlang bejáratáig séta az erdőben.

Balatonederics csodabogyós 001 Ecs felirat

Találkozási hely:
Balatonederics, Csodabogyós-barlang bázisépülete, találkozás 30 perccel a túra indulása előtt!
GPS: 46.792263, 17.370050    Térkép itt
Barlangi alap túra dátuma:
2019. március 30. (szombat)
Balatonederics csodabogyós 005 webre Egri Csaba felirat 345Útvonal (főbb érintett látnivalók): Balatonederics, bázisépület – Csodabogyós-barlang bejárata – barlangban, alap túra: Poroltó – Váróterem – Satu-terem – Elosztó – Rövidítő-átjáró – Óriás-terem – Meseország – Szülőlyuk – Ötös-terem – Függőkert, majd ugyanarra vissza – bázisépület.
Barlangi alap túra hossza: kb. 400 méter
Barlangtúra időtartama: kb. 2 óra
Barlangtúra nehézsége: közepes-nehéz
Barlangi felszerelés: barlangi overallban, fejlámpával, védősisakkal (melyeket a túra szervezői biztosítanak), sokszor csúszva-mászva lehet haladni a barlangban, barlangi túravezető kíséretében
Részvétel a barlangtúrán 10 éves kortól lehetséges!
Barlangtúra díja: kedvezményes, felnőtt: 6.000 Ft/fő, gyermek: 4.000 Ft/fő
http://csodabogyos.hu/arak
A programra előzetes jelentkezés szükséges!
Előzetes jelentkezés a barlangtúrára: John Szilárd túravezető, mobiltelefonszám: 30/306-6050,
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , weboldal: www.csodabogyos.hu

Szükséges felszerelés: kényelmes alsóruházat a barlangi overall alá (pl. melegítő), igény szerint vékony cérna-vagy gumikesztyű, túracipő vagy gumicsizma, ennivaló, személyenként 1 liter folyadék.

Online menetrendek az odautazás megszervezéséhez:
Busz: http://menetrendek.hu/ | Vasút: https://www.mavcsoport.hu/

Márciusi barlangi programok és kedvezmények országszerte! http://magyarnemzetiparkok.hu/barlangolas/

Figyelem!
2016 márciusától elérhető az extrém 2. túraútvonal, mely az extrém túra viszonyaihoz képest fokozottabb fizikai igénybevételt jelent, ugyanakkor megmutatja a Csodabogyós-barlang igazi arcát: látványos tektonikus hasadékok, nagy terek, a Bál-terem környékén a barlang más szakaszain nem előforduló formakincs csodálható meg. A túrát gömbüstös oldásformák, a Gyönyörök-termében változatos, szép cseppkőképződmények is színesítik.
A kalandvágyó érdeklődőket várjuk az extrém 2. túra útvonalára is, hogy felfedezhessék a Csodabogyós-barlang minden egyes rejtett, gyönyörű csodáját!
Ezen a napon extrém 2. útvonalra is lehet jelentkezni, a csodabogyos.hu weboldalon megadott extrém túrák indulási időpontjaiban. Részletek: www.csodabogyos.hu

 

Vissza

JEvents v2.2.7   Copyright © 2006-2012