Hiba
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 144

Eseménynaptár

Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Hét szerint Nézd a mai napot Keresés Ugrás a hónaphoz

Barlangok Hónapja a Lóczy-barlangban: „Mesélő kövek geosuli” iskolásoknak

A Magyar Nemzeti Parkok márciusban hazánk látogatható barlangjait kívánják megismertetni a föld alatti túrák iránt érdeklődőkkel. A „Barlangoljunk!” kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. A hónap során az érintett nemzeti park igazgatóságok, így a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság is különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat.
Lóczy-barlang 1 gyerekekkel Fotó Egri Csaba v

Az országos szinten meghirdetett  „Barlangoljunk!” kampány keretében a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság március hónapban gyerekeknek, iskolás csoportoknak szóló rendkívüli programmal és kedvezménnyel várja a látogatókat a balatonfüredi Lóczy-barlangban. Vendégeink számára március 15-től kedvezményes látogatást biztosítunk a nyitvatartási időszakban.

loczyA Tamás-hegy nyugati oldalában 1882-ben feltárt és 1934-ben megnyitott barlang jelentős természeti és idegenforgalmi értékkel rendelkezik. A hegységképző erők hatására vízszintes helyzetükből kibillent középső-triász korú, látványos mészkő rétegek zárják körül a mélyből feltörő langyos vizek által kioldott barlangot. Az üstszerű oldási formák és a helyenként még megtalálható borsókövek is utalnak a barlang kialakulásának körülményeire.

Találkozási hely: Balatonfüred, Lóczy-barlang bejárata, Öreghegyi utca vége
GPS koordináta: 46.969008, 17.873082

Program dátuma:
2019. március 4. - március 29., hétfőtől péntekig,
9.00 órától 17.00 óráig biztosítjuk a bejelentkezett iskolás csoportoknak.
lóczy 004 345 ecs felirat
Program időpontja:

A programot belépőjegy megváltásával, 2019. március 04-től március 29-ig, hétfőtől - péntekig, 9.00 órától 17.00 óráig térítésmentesen biztosítjuk a bejelentkezett iskolás csoportoknak.

Belépőjegy:
Felnőttek részére kedvezményes jegy vásárlás!
Az iskolás csoportoknak a gyermek belépőjegy megváltásával a program térítésmentes!


További információ:

Lóczy-barlang
Telefon: +36 87 555 291, +36 30 491 0078
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

"Mesélő kövek geosuli" iskolásoknak a Lóczy-barlangban:

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság különleges programmal várja az iskolás csoportokat a "Barlangok Hónapja" alkalmából egy élvezetes földrajzórára a Lóczy-barlang földalatti birodalmába!

A „Mesélő Kövek” program keretében rendhagyó módon, a gyerekek bevonásával fedezzük fel az izgalmas barlangi tereket, ahol minden egyes állomás egy újabb kaland.

A legkisebbeket barlangi geomesével és denevéres játékkal nyitjuk meg a barlangok csodálatos világa felé. barlangolas 2018 loczy gyerekfoglalkozas 345

A felső tagozatos diákokkal megélhetjük a Lóczy-barlang felfedezésének legizgalmasabb pillanatait, mintha csak ott lettünk volna. Együtt keressük meg a barlang falán csillogó apró ásványokat. Szerepjáték segítségével részeseivé válunk a barlangban zajló folyamatoknak, és együtt építjük fel a barlang változatos formakincsét: cseppkövet növesztünk, járatokat oldunk, hegyi tejet készítünk. A barlang kreatív bemutatásán túl időkaput nyitunk a földtörténeti múlt legizgalmasabb fejezeteire: cseppentéssel, karcolással, tapintással szóra bírjuk a barlang mesélő köveit, és a környékről származó különleges ősmaradványokat. Fantáziánkon kívül színes képek is segítenek abban, hogy ott érezzük magunkat a Ős-Tethys-óceán meleg vizében és trópusi szigetein, víz alatti vulkánok és csigaházas polipszerű lények birodalmában.

A felnőtt csoportoknak is élményszintű programon azt szeretnénk bemutatni milyen hatalmas tér és idő tud besűrűsödni egy ilyen kicsi barlangba!

A programot 3 szinten biztosítjuk:

- Óvodás és alsó tagozatos iskolások számára 30 perces,
- Felső tagozatos iskolások számára 45 perces,
- Középiskolás csoportok és felnőtt csoportok számára 60 perces időtartamban.

17032015P3176627 v

Geotúra-vezető neve és elérhetőségei: Sárdy Julianna, a Bakony–Balaton Geopark geotúra-vezetője; mobiltelefonszám: +36 30 491 0061, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , weboldal: www.geopark.hu Facebook oldal: http://www.facebook.com/Bakony.Balaton.Geopark

Minimális csoportlétszám: 10 fő

Online menetrendek az odautazás megszervezéséhez:
Busz: http://menetrendek.hu/ Vasút: https://www.mavcsoport.hu/

Márciusi barlangi programok és kedvezmények országszerte!
Részletes információ: magyarnemzetiparkok.hu/barlangolas

A Barlangolás kampányról, a különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekről itt olvashattok:

Barlangoljunk! – március a barlangok hónapja - Magyar Nemzeti Parkok

Az országos kampányról itt olvashatjátok az összefoglalót a nemzeti parkunk (BfNP) honlapján.

Nemzeti parkunk programjait, kedvezményeit itt találjátok: https://www.bfnp.hu/hu/programok

loczy barlang szakvez v

Lóczy-barlang 2 Fotó Egri Csaba v

 

Vissza

JEvents v2.2.7   Copyright © 2006-2012