Hiba
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 143

Eseménynaptár

Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Hét szerint Nézd a mai napot Keresés Ugrás a hónaphoz

Dunai GeoTúra projektismertető

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság, mint a Bakony–Balaton UNESCO Geopark alapító és fenntartó szervezete tisztelettel meghívja a „Dunai GeoTúra Projekt – A földtani örökség hasznosítása dunai geoparkok fenntartható és innovatív turisztikai fejlesztésében” című, az Interreg Duna Transznacionális Együttműködési Program keretei között megvalósuló projekt következő geoeseményére.standard logo - Danube GeoTour 690A most megrendezésre kerülő esemény középpontjába ezúttal a vulkánosság kerül. A téma ismertetésében Harangi Szabolcs DSc, az MTA doktora, geológus, vulkanológus, tanszékvezető egyetemi tanár és az MTA-ELTE Vulkanológiai Kutatócsoport vezetője lesz segítségünkre, akinek előadása kicsiknek és nagyoknak egyaránt érdekes módon mutatja majd be a térség vulkanizmusát. A sétával egybekötött előadás után bekövetkezik az, amire 8 millió évet kellett várni: újra kitör a vulkán a Hegyestűn egy látványos makett segítségével!

Tervezett program:
1) Köszöntő, az Interreg Dunai Geotúra c. projekt rövid bemutatása – Korbély Barnabás, a BfNPI Bakony–Balaton Geopark Csoportjának vezetője, az Európai Geopark Hálózat Koordinációs Bizottságának tagja
2) Tűzben született – Harangi Szabolcs ismeretterjesztő előadása a Hegyestű kialakulásáról, a geológiai bemutatóhely hamarosan megújuló kiállításáról és a Hegyestűtől a Kopasz-hegyig húzódó új vulkanológiai tanösvényről. Miközben bejárjuk a Hegyestű Geológiai Bemutatóhelyet, felelevenítjük a 3–8 millió évvel ezelőtti tűzhányók működését, és azt is megtudhatjuk, hogyan jöttek létre a Hegyestű szabályos oszlopai.
3) Vulkánkitörés a Hegyestűn!
Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Hegyestu nyar 700

Helyszín: Hegyestű Geológiai Bemutatóhely, Monoszló
GPS: 46.889872, 17.646881
Időpont: 2018. 06.09. 10:00-tól 12:00-ig
A részvétel a belépőjegy megvásárlásával lehetséges, felnőttek részére a kedvezményes belépőjeggyel 700 Ft, gyermekek számára 500 Ft.
Előzetes regisztráció nem szükséges.
Kapcsolat: Pataky Bálint projektkoordinátor: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ; 30/491-0087

A földtani örökség hasznosítása dunai geoparkok fenntartható és innovatív turisztikai fejlesztésében. A projekt a Duna Transznacionális Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg.
wwww.interreg-danube.eu/danube-geotour

Vissza

JEvents v2.2.7   Copyright © 2006-2012