Hiba
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 143

Eseménynaptár

Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Hét szerint Nézd a mai napot Keresés Ugrás a hónaphoz

Csobánc – Tapolca geotúra, a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont megtekintésével

Geotúránk útvonalára a Tapolcai-medence két földtani gyöngyszemét fűzzük fel: meghódítjuk az egyik legszebb vulkáni tanúhegyünk, a Csobánc hófödte csúcsát, majd csónakázunk a Tapolca városa alatt rejtőző barlanglabirintus türkizkék, langyos vizén.20180128 csobanc meghoditasa 700A Csobánc lábától indulva felkaptatunk a különleges hangulatú várat hordozó és lebilincselő panorámával kecsegető hegytetőre. A felfelé vezető ösvény is tartogat számunkra kultúrtörténeti és földtani látnivalókat: elhagyva a "Rossz-templom" néven elhíresült 13. századi omladozó falú épületet, kanyargós úton, lávafolyáson és bazaltoszlopok elmosódottan látható sokszögletű tetején lépkedve érünk el a hegytetőn magasodó várhoz. Falaiban visszaköszönnek a tanúhegy sötétszürke vulkáni kőzetei. Árnyékában megragadjuk az alkalmat, hogy felelevenítsük a vár dicső történelmi múltjának legérdekesebb fejezeteit.
A legmagasabb pontra is felmerészkedünk, 20180128 csobanc vara 345ahonnan a Tapolcai-medence vulkánjainak többsoros koszorúja ölel körül minket. Ezen a csodálatos helyszínen képzeletben visszautazunk az időben 4 millió évet, és felforrósítjuk a Balaton-felvidék kihűlt vulkánjainak világát.
A geotúrát követően Tapolca szívében tehetünk egy sétát a Malom-tó körül, végezetül a túra résztvevői számára – felnőtt jegy helyett – kedvezményes árú belépőjegy váltása után lehetőség nyílik a 3 éve megnyílt Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont látogatására, ahol a Csodálatos karszt című interaktív kiállításon keresztül élményszinten ismerkedhetünk meg Földünk legszebb barlangjaival és felszíni mészkőformáival.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy ez a geotúránk csoportok számára egész évben megrendelhető!

Találkozási hely: Gyulakeszi, Kisboldogasszony-templom melletti parkoló
GPS: 46.867550, 17.481072
Geotúra dátuma és időpontja: 2018. január 28. (vasárnap), 10:00 óra
Útvonal (főbb érintett látnivalók):
20180118 tapolcai tavasbarlang 345Gyulakeszi autós pihenő – Csobánc hegytető – Gyulakeszi autós pihenő
2. szakasz gépkocsikkal: Gyulakeszi – Tapolca, tavasbarlang közvetlen közelében levő parkoló
3. gyalogos szakasz: Geoséta Tapolcán a  Malom-tó körül, majd lehetőség a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont Csodálatos Karszt Kiállításának megtekintésére (önköltséges)
Geotúra és tapolcai geoséta együttes hossza: 5 km
Geotúra várható időtartama (Tapolcai-tavasbarlang és kiállítás nélkül): 4 óra
Geotúra nehézsége: közepes
Geotúra jellege: térítéses, részvételi díj(ak): felnőtt 850 Ft, gyerek 400 Ft. A program ára a barlang belépőjét nem tartalmazza! A Tapolcai-tavasbarlang látogatóközpontba kedvezményes jegy váltható: felnőtt: 1.800 Ft/fő, gyermek (3-14 éves korig): 1.500 Ft, családi jegy (szülők és a gyermekek 14 éves korig): 5.500 Ft
Előzetes jelentkezés: szükséges, módja: telefonon vagy e-mailen mobilszám és e-mail cím megadásával!
A túra legalább 10 fő jelentkezése esetén indul! A túrára maximum 45 főt tudunk fogadni.
Jelentkezési határidő: a túrát megelőző napon (2018. január 27.), 16:00
Geotúra-vezető neve és elérhetőségei: Sárdy Julianna, a Bakony–Balaton Geopark geotúra-vezetője; mobiltelefonszám: +36 30 491 0061, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , weboldal: www.geopark.hu Facebook oldal: http://www.facebook.com/Bakony.Balaton.Geopark

Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő ruházat, esőkabát, túracipő, ennivaló, személyenként 1 liter folyadék.

Online menetrendek az odautazás megszervezéséhez:
Busz: www.menetrendek.hu | Vasút: www.mavcsoport.hu20180128 csobanc tetejen 700

Vissza

JEvents v2.2.7   Copyright © 2006-2012