Hiba
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 143

Eseménynaptár

Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Hét szerint Nézd a mai napot Keresés Ugrás a hónaphoz

Malomsorsok a Séd völgyében geotúra

Töltsünk együtt egy kellemes délutánt és keressük meg az egykor közkedvelt malmokat egy kényelmes városi séta keretében! Utunk a szeszélyesen tekergő Séd kanyarulatai közé vezet, ahol nyolc, egykor duruzsoló malom nyomait kutatjuk fel.201706 07 malomsorsok RCs 700A patak zúgásán kívül meghallgatjuk, hogy mit mesélnek nekünk a még álló malomépületek és mit suttognak fülünkbe a romok. Megtudjuk, hogy mit jelentett molnárnak lenni, mi a csuvározás, melyik malom volt „cseremalom” :).  A múlt mellett szót ejtünk a folyamatban lévő malomhasznosítási projektötletekről is! Természetesen felidézzük a Betekints-völgy kialakulását is: az egykori Tethys-tenger hullámverését és a Veszprémi márga, majd a városképet meghatározó dolomit képződését az ősi tengeraljzaton!

201706 07 malomsorsok Rcs fricskaTalálkozási hely: Veszprém, Veszprémvölgyi út 122.
GPS: 47.093410, 17.881610
Geotúra dátuma és időpontja: 2017. november 11., szombat, 09:00
Útvonal (főbb érintett látnivalók): Laczkó forrás – Unger malom – Éllő malom – Puskás malom – Gabriel malom – Jezsuita templom – Káptalani „Kis” malom – Margit tér – Margit romok – Ring malom – Benedek-hegy – Úrkúti malom – Pajta utcai Püspöki nyaraló épülete – Friedler malom (Hotel Historia Malomkert)
Geotúra hossza: 3,5 km  
Geotúra várható időtartama: 3-3,5 óra
Geotúra nehézsége: könnyű
Geotúra jellege: térítés; felnőtt 1500 Ft/fő, gyermek 800 Ft/fő
Előzetes jelentkezés: szükséges! A séta tíz fő jelentkezése esetén indul. (A fenti dátumokon kívüli igény esetén min. 12 résztvevőnek indítunk túrát időpontegyeztetést követően.)

BakonyBalaton Geopark Partner logo

Geotúra-vezető neve és elérhetőségei: Raffai Csilla geotúra-vezető, mobiltelefonszám: +36 20 824 4675, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Facebook esemény: https://www.facebook.com/veszpremmaskepp/

Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő ruházat, esőkabát, túracipő, ennivaló, személyenként 1 liter folyadék.

Online menetrendek az odautazás megszervezéséhez:
Busz: http://menetrendek.hu/ | Vasút: https://www.mavcsoport.hu/

A Frick malom mellett a Fricska jóvoltából egy limonádéval frissülünk fel. A Hotel Historia Malomkert pedig minden főételt fogyasztó túrázót vendégül lát a ház borával (1 dl Bujdosó fehér, rozé vagy vörös) :)

Vissza

JEvents v2.2.7   Copyright © 2006-2012