Hiba
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 143

Eseménynaptár

Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Hét szerint Nézd a mai napot Keresés Ugrás a hónaphoz

DinoExpo 2016 - Nyílt napok az iharkúti ásatás területén

iharkut dinonap ajkaceratops kozmai

A Magyar Dinoszaurusz-kutató Expedíció a Bakony-Balaton Geopark területén található Iharkúton Dr. Ősi Attila paleontológus vezetésével idén is nyílt napokat rendez.

 Az idei ásatások alatt három nyílt napot is szerveznek az iharkúti dinoszaurusz-lelőhelyen és a szomszédos Németbányán és Bakonyjákón.
iharkut dinonap latogatok az iharkuti lelohelyen a nyilt napon 2014

A tervek szerint maximum napi 400 fő erejéig lehetőséget biztosítanak a nagyközönség számára a dinoszaurusz-ásatások és az előkerülő leletek megtekintésére. Emellett számos egyéb programmal (geotúra, a Bakony–Balaton UNESCO Globális Geopark standja sok-sok információval, geofoglalkozásokkal, kősztorikkal,  túrák, filmvetítés, előadások, kirakodóvásár, stb.) várják a látogatókat a szomszédos két településen is. 

A rendezvényre a részvétel regisztráció és belépőjegy köteles, a belépőjegyeket ott lehet megváltani.

 

A nyílt napok időpontjai:
1) 2016. július 30. szombat - eső esetén: augusztus 1. hétfő
2) 2016. augusztus 7. vasárnap - eső estén augusztus 9. kedd
3) 2016. augusztus 11. csütörtök - eső estén augusztus 13. szombat.
Eső, rossz idő esetén mind a szervezőket, mind a regisztrált résztvevőket előző este e-mailben értesítjük a program elhalasztásáról!

Felnőtt jegy: 1 500 Forint

Gyermekjegy (6-14 éves korig): 1 000 Forint

6 éves kor alatt ingyenes!


Bakonyjako Forras Vendeghaz dino asatas jatekREGISZTRÁCIÓKÖTELES PROGRAMOK:

1) DinoExpressz – vonatos kirándulás az iharkúti dinoszaurusz-lelőhelyre

Németbánya északi határáról kisvonat szállítja a legfeljebb 50 fős csoportokat vadregényes erdei úton az egykori iharkúti bauxitbánya szélére. Innen vezetett túra indul a bánya belsejében fekvő dinoszaurusz-lelőhelyre, útközben megismerkedhetnek a helyi bauxitbányászat múltjával, illetve a lelőhely felfedezésével. Az ásatás helyszínén a kutatócsoport egyik tagja mesél az ásatás menetéről, a legfontosabb tudnivalókról, az érdekességekről, a feltárás melletti asztalokon pedig megtekinthetőek lesznek az idei évben előkerült legszebb leletek is. Ezután a kisvonat visszaszállítja a vendégeket Németbánya határába.

2) Geotúra Bakonyjákón - Földtörténeti Időutazás

A napi két alkalommal indított túra során a résztvevők megismerkedhetnek az Év Ősmaradványával, a Szent László pénzeként is ismert Nummulitesszel. Mivel a Bakony egyik gyakori fosszíliájáról van szó, ezért a túra során megcsodálhatják az őket tartalmazó üledékes kőzeteket, valamint az egykori Pannon-tenger vadregényes tengerparti szikláit. A túra változatos domborzatot jár be szép panorámapontoknál történő pihenéssel, és körülbelül 3 órás elfoglaltságot biztosít. A geotúrát Németh Rita, a Geopark Partner Geotúra-vezető tartja meg.

Regisztrálás, további információ: http://magyardinoszaurusz.hu/nyiltnap/

 

Vissza

JEvents v2.2.7   Copyright © 2006-2012