Hiba
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 143

Eseménynaptár

Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Hét szerint Nézd a mai napot Keresés Ugrás a hónaphoz

Tátika-Rezi geotúra

A Keszthelyi-hegységi geotúránkkal Tátika és Rezi várához indulunk. A két hasonló történettel bíró vár geológia és botanikai környezete merőben különbözik. rezi 700
Tátikára a "sötét" jelző illik, hiszen itt a várhegy a szinte fekete színű bazaltból épül fel, alant pedig a Tátikai Erdőrezervátum sűrű bükkerdeje húzódik meg. Ezzel szemben Rezi "világos" hely: itt az alapkőzet a fehér színű dolomit, az erdők pedig fényben úszó molyhos tölgyesek és karsztbokorerdők. Mindezen különbözőségek természetesen a két élőhely vegetációjában és állatvilágában is megmutatkoznak, melyet a tavasz első virágai és madarai révén alkalmunk is lesz megfigyelni. A hóvirág mindkét helyen megtalálható, ezen kívül számítani lehet még a medvehagyma első leveleire, valamint az érdekes megjelenésű szúrós csodabogyó télen is zöld bokraira.

tatika var 345Találkozási hely: Hidegkúti erdészház, Zalaszántó és Bazsi között félúton. Parkolás a műútról lekanyarodva, az erdészház előtt.
GPS: 46.911025, 17.244022

Geotúra dátuma és időpontja: 2016. 02. 13. (szombat), 10:00
Útvonal (főbb érintett látnivalók):
1. helyszín: Hidegkúti erdészház - Ősbükkös - Tátika vára – Ágota-kút - Hidegkúti erdészház.
2. helyszín: Rezi vár parkoló - Rezi vára - Rezi vár parkoló.
Figyelem! A két helyszín közötti utat gépkocsikkal tesszük meg! Akik tömegközlekedéssel érkeznek, azok a gépkocsikban szabadon maradó helyeken utazhatnak, melyet a helyszínen, szívességi alapon szervezünk meg. Kérjük az autóstársak segítségét és megértését!
Geotúra hossza: 10 km
Geotúra várható időtartama: 4,5 óra
Geotúra nehézsége: könnyű, szintemelkedés: 350 méter
Geotúra jellege: térítéses, részvételi díj: 1000 Ft/fő
Előzetes jelentkezés módja: e-mailben vagy telefonon (név, létszám, mobiltelefonos elérhetőség megadásával)
BakonyBalaton Geopark Partner logoA túra minimum 8 fő jelentkezése esetén indul (ha az előrejelzés extrém téli időjárást jósol, akkor pedig elhalasztjuk)!
Jelentkezési határidő: 2016. 02. 12. péntek, 19.00 óra
Geotúra-vezető neve és elérhetőségei: Czibula György, www.szarvashaz.hu, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , +36 30 919 58 68

Online menetrendek az odautazás megszervezéséhez:
Busz: http://ujmenetrend.cdata.hu/uj_menetrend/volan | Vasút: http://www.elvira.hu/ 

Vissza

JEvents v2.2.7   Copyright © 2006-2012