Hiba
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 61

Eseménynaptár

Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Hét szerint Nézd a mai napot Keresés Ugrás a hónaphoz

Mikulás napi geotúra Tátika és Rezi várához

rezi forras panoramio.com 345Mikulás napon a Keszthelyi-hegység északi részére, Tátika és Rezi várához, egy geotúrákkal eddig alig feltárt vidékre indulhatunk geotúrázni Czibula György Bakony–Balaton Geopark Partner geotúra-vezetővel.

A két várnak nemcsak a története különbözik gyökeresen, hanem a várhegyet és a falakat felépítő kőzetek is eltérőek. És természetesen az alapkőzeten létrejött két vegetáció típus is teljesen más, melyet még ilyenkor, a nyugalmi időszakban is érdemes közelebbről szemügyre venni. Míg a tátikai bazalton háborítatlan ősbükkösben vezet utunk, addig Rezi várának dolomit platóit melegkedvelő tölgyesek uralják. Mindezekről bővebben az alábbiak szerinti geotúrán lehet többet megtudni.

Időpont: 2014. december 6.

Találkozó: 10.00 óra,  Hidegkúti erdészház, a Bazsit Zalaszántóval összekötő út felénél (térkép >>). Parkolás a műútről lekanyarodva, az erdészház előtt.

Útvonal: 1. Hidegkúti erdészház - Ősbükkös - Tátika vára - Hidegkúti erdészház. 2. Rezi vár parkoló - Rezi vára - Rezi vár parkoló. Figyelem! A két helyszín közötti utat gépkocsikkal tesszük meg! Akik tömegközlekedéssel érkeznek, azok a gépkocsikban szabadon maradó helyeken utazhatnak, melyet a helyszínen, szívességi alapon szervezünk meg. Kérjük az autóstársak segítségét és megértését!

Táv/szintemelkedés: 9 km/350m

A túra időtartama: kb. 4 óra.

Részvételi díj: 900 Ft/fő

Egyéb hasznos információ: időjárásnak megfelelő, réteges, meleg öltözék és bejáratott lábbeli ajánlott. Folyadék és élelem legyen a hatizsákban egész napra. A túra összes résztvevője a Geotrek-Világjárók Boltjában beváltható 500 Ft-os kupont kap ajándékba.

Jelentkezés:  december 5. péntek este 20.00 óráig., e-mailben: szarvashaz_kukac_szarvashaz.hu, vagy sms-ben: 06 30 919 58 68. Telefonhívással történő jelentkezésre nincs mód! A túravezető a jelentkezésekre leghamarabb december 4-én fog visszaigazolást küldeni. Kérjük megadni a nevet, a csoport létszámát és egy mobiltelefon elérhetőséget a jelentkezés során.

(kép forrása: www.panoramio.com)

Online menetrendek az odautazás megszervezéséhez: Busz: http://ujmenetrend.cdata.hu/uj_menetrend/volan/index.php | Vasút: http://www.elvira.hu/

Vissza

JEvents v2.2.7   Copyright © 2006-2012