Hiba
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 61

Eseménynaptár

Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Hét szerint Nézd a mai napot Keresés Ugrás a hónaphoz

Európai Geoparkok Hete – "Kő és kultúra" fotókiállítás Jásdon

a kiallitas egyik kepe cseszneki var web345A geoparkok kimagaslóan gazdag földtani örökséggel rendelkező területek, ahol az egyik fő cél a földtani ismeretterjesztés meghonosítása, hangsúlyosan a helyben élők bevonásával, különböző geoturisztikai programok beindításával. A geoparkok ezzel együtt nem csupán a kőzetekről, a geológiáról szólnak, hanem arról a kultúrtörténeti, régészeti, építészeti örökségről is, amelyben együttesen érhető tetten a helyben élő közösségek mindennapi élete és a geológiai adottságok felhasználása. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság által irányított Bakony–Balaton Geopark 2012-ben csatlakozhatott az Európai Geoparkok Hálózatához és az UNESCO által támogatott Globális Geoparkok Hálózatához.

Jasd tajhaz 345Az idén áprilisban újra kinyitott, szépen felújított jásdi faluházban szervezett fotókiállítás a Bakony–Balaton Geopark több mint 3100 km2-es területének kultúrtörténeti értékeiből ad válogatást. A felvételek alkotói Korbély Barnabás, Tóth Szabolcs és Vers József, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai.

A megnyitó időpontja:
2015. június 7. (vasárnap) 17:00 óra
A kiállítás megtekinthető: 2015. július 27-ig (hétfő)

Helyszín: Jásd, Faluház, Kossuth u. 67.
A kiállítást megnyitja: Győry Tünde polgármester és Knauer Anna geoturisztikai szakreferens, a Bakony–Balaton Geopark Csoport, Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa

Kapcsolat: Knauer Anna e-mail: knauer[kukac]geopark[pont]hu telefon: 87/555-281 +36 30/491-0087

Online menetrendek az odautazás megszervezéséhez:
Busz: http://ujmenetrend.cdata.hu/uj_menetrend/volan/index.php
Vasút: http://www.mavcsoport.hu/

Az Európai Geoparkok Hete programjairól itt tájékozódhat.



Vissza

JEvents v2.2.7   Copyright © 2006-2012