Hiba
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 143

Eseménynaptár

Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Hét szerint Nézd a mai napot Keresés Ugrás a hónaphoz

Földtudományos Forgatag a Magyar Természettudományi Múzeumban - Interaktív geokiállítás és vásár

Évmilliók története ősmaradványok, ásványok, kőzetek képében megfoghatóan, kézközelben! 2018 foldtudomanyos forgatag stand 700A 2018. évi rendezvénynek a Magyar Természettudományi Múzeum ad otthont. A forgatagon bemutatkoznak földtudományi kutatással foglalkozó intézményeink, a Földtudományi Civil Szervezetek Közössége (FÖCIK), felsőoktatási intézményeink, múzeumok, stb.
Megismerkedhetnek ásványkincseinkkel, a klímaváltozás nyomaival a kőzetekben, a földtani veszélyforrásokkal, a Földet vizsgáló geofizikusok különleges eszközeivel, a szénhidrogén kutatás érdekességeivel.

Nemzeti parkjaink és geoparkjaink hazánk legszebb felkereshető földtani látványosságait mutatják be, és geotúra-ajánlatokkal várják az érdeklődőket, köztük a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság által fenntartott Bakony–Balaton UNESCO Globális Geopark is.
A látogatók megismerkedhetnek a geopark színes földtani örökségével és geoturisztikai kínálatával (geotúra-ajánlatok a Bakonyban és a Balaton-felvidéken, geotúra-vezetői képzések, látogatóhelyek, tanösvények a térségben stb.) is.

Az érdeklődők megismerhetik a geopark ősmaradványainak, kőzeteinek és ásványainak évmilliós történetét megfoghatóan, kézközelben.

A kisebbeket geojátszóház várja. A gyerekeknek szóló kézműves geofoglalkozás során a látogatók kagyló,- dinó,- denevércsipeszt barkácsolhatnak, hűtőmágnest készíthetnek, matricát színezhetnek, és élőben végignézhetik egy minivulkán kitörését is

A nagyobbak geototót is kitölthetnek, mely a Bakony–Balaton UNESCO Geoparkot mutatja be, és értékes nyeremények (ajándékcsomagok, geotúra-ajándékutalványok és belépőjegyek) találnak gazdára a helyesen kitöltött geototók között.

A standon megvásárolható a geopark nemrég megjelent Csopak és környéke geotúra-térképe.

Ismeretterjesztő előadások és filmvetítések folyamatosan a rendezvényen! Az érdeklődők megtekinthetik az Utazó Planetárium előadásait, filmjeit, és részt vehetnek az I. geosütisütő versenyen is vasárnap.

Kedvezményes könyvvásár!

2018 foldtudomanyos forgatag puzzle 345

Helyszín: Magyar Természettudományi Múzeum
1083 Budapest, Ludovika tér 2-6.

Dátum és időpont: 2018. november 10-11. (szombat, vasárnap) 10.00-18.00

Program: geoparkok, nemzeti parkok, egyetemek, kutatóintézetek bemutatkozása, geojátszóház, ismeretterjesztő előadások, izgalmas filmek és még sok más program

Geoesemény jellege: térítéses: felnőtt 800 Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak: 400 Ft, 6 éves kor alatt és 70 év fölött ingyenes a látogatás
a geopark standján a geofoglalkozáson térítésmentesen vehetnek részt.

Előzetes jelentkezés:
nem szükséges

Szervezők: Magyarhoni Földtani Társulat, Magyar Természettudományi Múzeum,
Magyar Geofizikusok Egyesülete, Magyar Természettudományi Társulat

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság, Bakony–Balaton Geopark részéről a szervező neve és elérhetőségei: Pardi Melinda, a Bakony–Balaton Geopark Csoport munkatársa, mobiltelefonszám: +36 70 429 2296 , e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , weboldal: www.geopark.hu, facebook oldal: http://www.facebook.com/Bakony.Balaton.GeoparkForgatag plakát v

További információ a Magyarhoni Földtani Társulat honlapján: http://foldtan.hu/hu/forgatag2018

Földtudományos Forgatag facebook oldala: https://www.facebook.com/FoldtudomanyosForgatag/

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1150267401789437/

Online menetrendek az odautazás megszervezéséhez:
Busz: menetrendek.hu
Vasút: mavcsoport.hu

 

Vissza

JEvents v2.2.7   Copyright © 2006-2012